Föredragshållare

VÄSTRA GÖTALAND
TROLLHÄTTAN-VÄNERSBORG-UDDEVALLA
KONSERTER    MÄSTERKURSER    FÖREDRAGFöredrag 2019

Mette Borg

Mette Borg är fast anställd lärare inom ämnena teatralhistoria och dramaturgi / textanalys på Den Danske Scenekunstskole där hon varit anställd sedan 1986.
Mette har en magisterexamen i teaterstudier från Köpenhamns universitet 1985 och arbetat i flera år som extern docent på samma plats. Utöver sitt engagemang för DDSKS är Mette en timlärare vid operaakademin och Kungliga danska musiksakademien och är efterfrågad som konsult för instruktörer, aktörer, sångare och musiker. Hon är också aktiv som talare med en omfattande katalog över ämnen i teater, kultur, opera och idéhistoria.
Sebastian Fagerlund, Composer in Residence – Finland

är en finsk kompositör. Han beskrivs som "en postmodern impressionist vars ljudlandskap kan höras som extatisk naturbilder, som emellertid alltid är inre bilder, sinnets landskap". Echoes av västerländsk kultur, orientalisk musik och heavy metal kan till exempel alla upptäckas under samma Sky i Fagerlunds musik.

Hans produktion täcker ett brett utbud av genrer, allt från kammaropera till kammarmusik och arbetar för soloinstrument. Den mest framträdande är hans konserter och hans verk för orkester.
Gunilla Flink

Gunilla Flink är utbildad pianist men hon är kanske mest känd som prgramledare och radioröst i P2 under många år. 
Peter Vuust

Peter Vuust är en unik kombination av en jazzmusiker och en världsklass forskare. Som forskare är han Danmarks ledande expert inom musik och hjärnan - ett forskningsfält som han själv har byggt upp som ledare för gruppen Music In the Brain. Han är internationellt erkänd, allmänt citerad och mottagen i oktober 2014, Danmarks forskningsinstituts centrumbidrag på 52 miljoner kronor för att hitta centrumet för musik i hjärnan. Som kompositör och basspelare har han samarbetat med en rad konstnärer, från danska popstjärnor till några av världens största internationella jazzartister, och i november 2014 nominerades han till danska musikpris för "Bästa danska vocal jazz album" med sin egen kvartett och Veronica Mortensen.